Zdravé jídlo pro bakterie a pro nás?

Nemoci přenášené potravinami nebo známé jako otravy jídlem mohou být způsobeny řadou mikrobů, jako jsou bakterie, houby, viry a paraziti. Onemocnění z potravin je způsobeno konzumací kontaminovaných potravin a nápojů.

Škodlivé toxiny nebo chemikálie v potravinách mohou také způsobit onemocnění z potravin. Často se musíme ptát, proč a jak mohou být potraviny kontaminovány bakteriemi, které mohou nakonec způsobit onemocnění. Abyste tomu porozuměli, musíte se podívat na povahu potravin a bakterií spojených s těmito nemocemi. Bakterie potřebují k přežití specifické podmínky.

Potřebné podmínky jsou zdroj potravy, úroveň kyselosti, teplota, čas, kyslík a vlhkost. Bakterie potřebují ke svému růstu potravu. Stejně jako ostatní živé organismy potřebují k podpoře svého růstu potravu. Lze je nalézt v mase, rybách a mořských plodech. Tyto potraviny jsou považovány za potenciálně nebezpečné potraviny, protože se živí bakteriemi.

Jablečný ocet – je zdravý?

Díky módě fit, hubnutí a zdravému životnímu stylu se každou chvíli objeví na tapetě, nový skvělý způsob, jak bojovat s nepotřebnými kilogramy. Módním patentem se v poslední době stal jablečný ocet. Pro mnohé je to doplněk do salátů. Pro lidi, kteří se zapojí do boje proti hubnutí, se stává každodenním spojencem.

Stejně jako u zeleného čaje a chia semínek se také jablečný ocet používá od starověku po staletí. V první řadě podporuje trávicí procesy. 2 až 3 lžičky rozpuštěného jablečného octa při pití 3x denně stimulují vylučování trávicích šťáv a enzymů, které urychlují náš metabolismus.

Jablečný ocet zrychluje metabolismus a pomáhá tělu rychleji trávit obsah žaludku. Měli byste však vědět, že konzumace většího než doporučeného množství jablečného octa váš metabolismus ještě nezrychlí. Zejména ti s křehkým žaludkem tak mohou žaludek podráždit. Je však důležité si uvědomit, že zařazení octa bez změny stravovacích návyků nezaručuje úspěch.

Tréninkové plány pro hmotnost a zdraví

Abyste se mohli těšit z krásné, svalnaté postavy, měli byste dodržovat pár zásad: správně se stravovat nebo používat osvědčené doplňky stravy dostupné na trhu. Je však třeba připomenout, že dvě výše uvedené záležitosti nejsou všechny, protože důležité jsou také správné tréninkové plány.

Měli byste si být vědomi toho, že bez vhodného tréninkového plánu nebudete schopni rychle dosáhnout požadovaných výsledků, proto se vyplatí řídit se doporučeními profesionálů. Při rozhodování o tréninku na třídenní hmotu byste měli vzít v úvahu, že může být nutné kombinovat trénink nohou s jinou, mnohem menší, částí svalů.

Stojí za to si uvědomit důležitost počtu provedených opakování – sportující profesionálně doporučují provádět cca 3-4 série od každého cviku, důležité je také provádět různé cviky na jednu svalovou partii (alespoň 3). Rovněž stojí za to pamatovat na přestávky mezi jednotlivými sériemi cviků – před začátkem další série je dobré si asi minutu odpočinout.

Related posts